ФГВФО оптом продає активи банків Курченка на 16 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФГВФО оптом продає активи банків Курченка на 16 млрд грн

Фондовий ринок
335
11 червня Фонд гарантування проведе “голландський” аукціон з продажу прав кредитної вимоги Брокбізнесбанку на 12,6 млрд грн за 141 договорами, в заставі по яким – майнові права та товари в обороті (переважно нафтопродукти).
Із даних ФГВФО та судових матеріалів випливає, що серед боржників – у т.ч. ТОВ “Гатіора”, ТОВ “БК “Гефест альянс”, ТОВ “Плавт сервіс”, ТОВ “Укркомерцпостач”, ТОВ “Грант Тайм” тощо.
Більшість з цих фірм фігурує також у переліку боржників “Реал Банку”, право вимоги до яких Фонд гарантування планує продавати 14 червня. Загальний обсяг відповідного лоту – 3,65 млрд грн.
За даними ЗМІ, як мінімум частина з наведених компаній співпрацювала зі структурами Курченка.

Довідка Finance.ua
  • Брокбізнесбанк був визнаний неплатоспроможним у кінці лютого 2014 року, а в червні того ж року його відправили на ліквідацію.

  • ФГВФО подав позов до 35 осіб – членів керівних органів (наглядової ради, правління, кредитного комітету) Брокбізнесбанку – про відшкодування шкоди та солідарне стягнення на користь банку 8,9 млрд грн. Серед відповідачів – у т.ч. брати Буряки та Сергій Курченко.
  • На 01.04.2018 вкладники Брокбізнесбанку в межах гарантійної суми отримали компенсації від Фонду гарантування на 2,6 млрд грн (96,6% запланованих виплат).
За матеріалами:
Finbalance
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас