Фахівці розповіли, як за літо подорожчають продукти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фахівці розповіли, як за літо подорожчають продукти

Особисті фінанси
860
Влітку ціни на деякі популярні серед українців продукти впадуть завдяки сезонному фактору. Тим не менш, м’ясо, сир і сало продовжать дорожчати.
Такий прогноз Сьогодні озвучили експерти.
“Хоча ціни вже значно зросли, це не межа, – впевнена аналітик УАК Неля Онищенко. – У зв’язку з тим, що прогнозується подорожчання кормів і збільшення виробничих витрат, влітку варто очікувати подорожчання свинини і сала на 5-10% (5-10 грн). А ціна на молоко на початку літа може трохи (на 1-2 грн/л) знизитися, оскільки надої в цьому сезоні зростають”.
Директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко зазначає, що влітку ціна картоплі не буде зростати через хороший врожай. За його словами, ціни на помідори і огірки знизяться в два-три рази, коли з’явиться пропозиція з грунту. При гарному врожаї в серпні на 10-15% подешевшають капуста і цибуля.
При цьому подорожчає куряче філе. “Зараз кіло продукту зростає на 1-1,5 грн на місяць. Тому влітку зростання цін буде в межах інфляції – на 3 грн за сезон”, – уточнює Дорошенко.
Аналогічно – на 1-1,5 грн на місяць – буде дорожчати твердий сир, зате подешевшають яйця – десяток на 50-70 коп.
Хліб додасть за літо 1-1,5 грн за кіло, адже зерно дорожчає. Зросте в ціні і олія, бо на світових ринках продукт подорожчав на 8%. Але в Україні подорожчання буде поступовим – по 2-4% в червні-липні, прогнозують фахівці.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас