Американський підрозділ Deutsche Bank внесли до списку проблемних фінустанов — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американський підрозділ Deutsche Bank внесли до списку проблемних фінустанов

Фондовий ринок
302
Федеральна корпорація зі страхування вкладів у США (FDIC) внесла американський підрозділ Deutsche Bank (Deutsche Bank Trust Company Americas (DBTCA) до списку банків із серйозними загрозами фінансової спроможності.
Про це пише The Financial Times.
Згідно з інформацією видання, активи банку становлять понад 42,1 млрд доларів. Згідно зі статистикою FDIC, яку наводить FT, в I кварталі 2018 року кількість проблемних банків в США скоротилася з 95 до 92.
Однак сукупні активи, що належать проблемним банкам, за цей період збільшилися з 13,9 млрд доларів до 56,4 млрд доларів. Хоча назви банків не наводяться федеральним агентством, FT зазначає, що вартість активів зросла на суму, що приблизно дорівнює вартості активів американської дочки Deutsche Bank.
Джерело, знайоме з ситуацією, підтвердило, що причиною цього стало включення в список DB замість виключених фінансових установ.
FDIC відмовилося прокоментувати це повідомлення, зазначивши, що не розкриває назви банків, побоюючись можливого погіршення їхнього економічного становища.
В DB також відмовилися дати коментар.
Водночас в компанії зазначили, що кінцевий її власник (Deutsche Bank AG) має хороші резерви ліквідності і не відчуває проблем з активами.
У материнської компанії, коментуючи внесення “дочки” в список, зауважили, що “приділяють особливу увагу усуненню виявлених недоліків у операційній діяльності в США”.

Довідка Finance.ua:

  • Список проблемних банків США є індикатором стану банківської системи Сполучених Штатів.
  • У 2009 році число банків в цьому списку досягало 884.
  • Якщо банку, який потрапив до списку, не вдалося впоратися з проблемами в термін, FDIC може взяти на себе управління його діяльністю.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас