Столичний метрополітен переніс аукціон з будівництва метро до Виноградаря — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Столичний метрополітен переніс аукціон з будівництва метро до Виноградаря

Казна та Політика
595
“Київський метрополітен” вже вп’яте переніс аукціон на будівництво ділянки Сирецько-Печерської лінії, яка повинна з’єднати станцію “Сирець” і Виноградар.
Причина перенесення — відсутність пропозицій.
Про це свідчить тендерна пропозиція, оприлюднену в системі ProZorro.
Спочатку аукціон мав відбутися 27 березня, однак пізніше переносився — спочатку на 7 травня, потім — на 29 травня, 19 червня і 4 липня. Відповідно до нинішньої інформації, аукціон відбудеться 15 серпня. Період подання тендерних пропозицій — до 10 липня.
При цьому знизилася орієнтовна ціна закупівлі — якщо спочатку заявлялася вартість в 6,322 млрд гривень з кроком в 0,5%, то зараз рішенням тендерного комітету заявлена ціна закупівлі — 5,993 млрд гривень.
Згідно з проектом, планується побудувати ділянку від станції “Сирець” до станції “Проспект Правди” з двома станціями (“Мостицька”, “Проспект Правди”) і ділянкою вилочного відгалуження в бік станції “Виноградар” (перша черга будівництва).
Сума тендерного забезпечення, як і мінімальний крок ціни, становить 31,6 млн грн.
У Київському метрополітені розраховують, що переможець конкурсу побудує необхідну частину метро за три роки — до квітня 2021 року.
Раніше, депутати Київської міської ради заклали в бюджет міста на будівництво метро на Виноградар 2,5 млрд грн.
Ще в березні депутати Київради надали дозволи на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок КП “Київський метрополітен” під будівельні майданчики для прокладання метро на Виноградар.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас