Напередодні сезону: підраховано борги авіакомпаній перед українськими пасажирами за минулорічне літо — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Напередодні сезону: підраховано борги авіакомпаній перед українськими пасажирами за минулорічне літо

Особисті фінанси
372
Аналітики AirHelp, провідної в світі компанії з виплати компенсацій за зірвані європейські рейси, вивчили відкриті дані шести найбільших аеропортів України про рейси, які підпадають під юрисдикцію регламенту ЄС №261/2004, якому підпорядковуються міжнародні авіакомпанії, що виконують перельоти з України в країни ЄС і з ЄС в Україну.
Зазначимо, що, згідно з цією постановою, компенсація за скасування або затримку рейсу становить до 600 євро.
Всього за літо 2017 року на території країни було затримано або скасовано з вини авіакомпаній 29 рейсів, що сполучали Україну з країнами ЄС. В результаті постраждало понад 1660 пасажирів. Загальний розмір компенсації, що належить їм за законом, становить понад 480 000 євро.
«Лідером» рейтингу виявився Бориспіль (19 рейсів), решта 10 припали на інші 5 аеропортів. На найзавантаженіший аеропорт країни припало і найбільше постраждалих пасажирів (1328 осіб), яким в сукупності належить виплатити майже 400 000 євро.
Для порівняння — на другій позиції в цьому списку перебуває львівський аеропорт: 129 постраждалих пасажирів і трохи більше ніж 32 000 євро.
Примітні показники аеропорту Дніпропетровська, в якому за літо 2017 року з вини авіакомпаній не було зірвано жодного європейського рейсу.
Напередодні сезону: підраховано борги авіакомпаній перед українськими пасажирами за минулорічне літо
Нагадаємо, що постанова ЄС 261 передбачає виплату компенсації за скасування або затримку рейсу, що з’єднує українські аеропорти з країнами Євросоюзу, в розмірі до 600 євро на одного пасажира.
У разі затримки рейсу можливість отримання компенсації залежить від тривалості рейсу, різниці між запланованим і фактичним часом прильоту рейсу і причиною затримки.
Пасажири можуть вимагати компенсацію не тільки за недавні зірвані рейси, але і за будь-які свої рейси, які були скасовані або затримані протягом останніх трьох років.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас