Радабанк отримав Підвищення кредитного рейтингу до рівня uaАА! — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Радабанк отримав Підвищення кредитного рейтингу до рівня uaАА!

Особисті фінанси
35
На засіданні Рейтингового комітету від 30.05.2018 р. Національне рейтингове агентство «Рюрік» підвищило ПАТ «АБ «Радабанк» довгостроковий кредитний рейтинг позичальника до рівня uaАА інвестиційної категорії з прогнозом «стабільний».
Відповідно до Національної рейтингової шкали, затвердженої постановою Кабміну №665 від 26.04.2007 р., позичальник або окремий борговий інструмент з рейтингом uaAA характеризується дуже високою кредитоспроможністю порівняно з іншими українськими позичальниками або борговими інструментами.
Прогноз «стабільний» вказує на відсутність передумов для зміни рейтингу в найближчій перспективі.
7 причин чому Радабанк гідний підняття рейтингу:
Достатній рівень захищеності активів власним капіталом. Станом на 01.04.2018 р. рівень покриття активів та кредитноінвестиційного портфелю власним капіталом складав 24,48% та 32,93% відповідно.
Прийнятна диверсифікація клієнтського кредитного портфелю Банку за видами економічної діяльності та найбільшими позичальниками, що знижує чутливість Банку до кредитного ризику.
Прийнятна якість клієнтського кредитного портфелю. Станом на 01.04.2018 р. питома вага кредитів юридичним особам 1-6 класу складала 58% клієнтського кредитного портфелю.
Прийнятна валютна структура клієнтського кредитного портфелю. Станом на 01.04.2018 р. 95% кредитів клієнтам було надано в національній валюті, що знижує чутливість Банку до кредитних ризиків, пов’язаних з девальвацією гривні.
Висока якість портфелю цінних паперів. Станом на 01.04.2018 р. портфель цінних паперів Банку було представлено валютними ОВДП та депозитними сертифікатами НБУ.
Активний розвиток карткового бізнесу та розширення регіональної мережі Банку сприяє зростанню клієнтської бази та зміцненню конкурентних позицій на ринку банківських послуг.
Високий рівень фінансової прозорості та інформаційної відкритості Банку, що знаходить своє відображення у детальному та комплексному розкритті інформації, необхідної для визначення кредитного рейтингу. Це дозволяє знизити ступінь невизначеності щодо фінансово-господарської діяльності Банку та якісніше оцінити його кредитоспроможність.
ПАТ «АБ «Радабанк» – Ваш Банк необмежених можливостей!
За матеріалами:
Радабанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас