Goldman створив додаток для боротьби з надмірно активними міноритаріями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Goldman створив додаток для боротьби з надмірно активними міноритаріями

Технології&Авто
211
Один з найбільших інвестбанків Уолл-стріт Goldman Sachs Group витратив два роки на розробку програми для аналізу уразливості перед міноритарними інвесторами-активістами.
Про це повідомляє агентство Bloomberg.
Goldman запускає додаток Jupiter ( “Юпітер”), який просіює дані про акціонерів компанії, потім об’єднує їх з іншою інформацією для оцінки вразливості перед діями активістів. Якщо раніше такий аналіз займав кілька днів, то тепер клієнти інвестбанку зможуть проводити його самостійно за лічені секунди.
Як зазначає Bloomberg, додаток у найближчі тижні буде запропоновано увазі компаній, які можуть стати об’єктом корпоративного рейдерства. Програма визначає фонди, які володіють акціями компанії, показує динаміку паперів по відношенню до інших активів у портфелі. Вважається, що при наявності такої інформації легше протистояти вимогам активіста, наприклад, якщо компанія збільшує прибуток або виплачує вищі дивіденди.
“Найкращим захистом від активістів є рішучий наступ у вигляді максимально можливої ​​вартості акцій і групи інвесторів, які вірять у ваші папери”, – зазначив партнер Goldman Стівен Барг, який брав участь у розробці програми.
За даними Lazard, в 2017 році інвестори витрачали рекордно високі суми, намагаючись домогтися зміни складу ради директорів та інших змін в компаніях Уолл-стріт. Через втручання міноритаріїв компанії були змушені змінювати довгострокові стратегії, звільняти топ-менеджерів, скорочувати плани розвитку на користь більш високих виплат акціонерам.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас