Володимир Лавренчук — про "Своє кіно-2": "Нам приємно бути партнером такого потужного комунікаційного проекту вже другий рік поспіль" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Володимир Лавренчук — про "Своє кіно-2": "Нам приємно бути партнером такого потужного комунікаційного проекту вже другий рік поспіль"

Особисті фінанси
55
Київ. 30 травня. — Організатори та партнери всеукраїнського конкурсу сценаріїв «Своє кіно-2» провели сьогодні прес-конференцію, на якій поділилися новинами проекту.
Як і роком раніше, за сценаріями — переможцями цього конкурсу знімаються короткометражні фільми, які в подальшому вийдуть на широкі екрани українських кінотеатрів перед основними фільмами сеансу. Особливістю цього разу стало те, що сценарій має враховувати хронометраж майбутньої картини — три хвилини екранного часу. Саме тому, при оцінюванні робіт учасники журі конкурсу спиралися на драматургічну завершеність історії та можливість екранізації сюжету в ультракороткий метр.
Про те, як відбувалися відбір та оцінювання конкурсних робіт та чому важливо реалізовувати подібні проекти, розповіли на прес-конференції Пилип Іллєнко, Голова Державного агентства України з питань кіно, Володимир Лавренчук, голова правління Райффайзен Банку Аваль (офіційний партнер першого сезону та генеральний партнер другого сезону проекту «Дивись українське — твори своє майбутнє!»); Ігор Янковський, Засновник ВБФ «Ініціатива заради майбутнього» (генеральний партнер першого сезону проекту «Дивись українське — твори своє майбутнє!», генеральний партнер конкурсу сценаріїв «Своє кіно-2»); Андрій Різоль, Голова Асоціації «Сприяння розвитку кінематографа у Україні — дивись українське!», ініціатор проекту «Дивись українське — твори своє майбутнє!».
«Нам приємно бути партнером такого потужного комунікаційного проекту вже другий рік поспіль. Тішить, що приватні ініціативи, спрямовані на розвиток української культури, знаходять таку масову підтримку. Більше мільйона глядачів уже подивилися ці короткометражні фільми, і це свідчить про успіх проекту та популяризацію українського кіно. Одним із найважливіших пріоритетів для банківських установ є потреба відновлення довіри у нашому суспільстві, і цей проект має дуже великий ефект на збереження загальнолюдських цінностей», — відзначив на прес-конференції Володимир Лавренчук.
До складу журі конкурсу увійшли як знані та талановиті режисери, так і представники кіномереж та дистриб’юторів, які, власне, і формують тенденції кіноіндустрії в Україні. Також у складі журі — письменники, актори, представники бізнесу. Такий широкий спектр учасників проекту надає можливість ініціаторам отримати по факту історії, які стануть цікавими для найширшої аудиторії, зрозуміти, які теми та сюжети найактуальніші сьогодні.
Конкурсанти подавали свої роботи за трьома темами: «Партнерство заради майбутнього», «Майбутнє творять люди» та «Моє місто». За тематикою цього сезону, автори надавали перевагу історіям, що висвітлювали суспільну проблематику, історіям про самореалізацію, пошук вирішення суспільних проблем.
На відміну від минулого року, ініціатори конкурсу обирали 10 кращих сценаріїв, які отримують авторську винагороду у розмірі 10 тис. грн та можливість екранізації фільму за їхнім сценарієм.
Переможці конкурсу сценаріїв «Своє кіно-2»:
«Гора пензлів», автор — Юрій Трач;
«Десь поряд. Історія однієї перерви», авторська група — Данило Кіт, Лера Віго;
«Дзвінок», автор — Анна Смірнова;
«Домовина», автор — Ірина Іщенко;
«За мить до вічності», автор — Андрій Гордєєв;
«Монстр», автор — Юлія Чернявська;
«Нободік», автор — Юрій Бонсевич;
«Об’єктивно», автор — Андрій Хохолкін;
«Підвішена кава», автор — Ратха Макеєнкова;
«Шнурочки», автор — Юлія Тамтура.
Одразу після оголошення переможців другого конкурсу сценаріїв «Своє кіно», з червня 2018 року розпочнеться підготовка до екранізації фільмів добірки проекту «Дивись українське — твори своє майбутнє!» нового сезону. Чекаємо фільми в кінотеатрах України незабаром.
За матеріалами:
Райффайзен Банк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас