Nord Stream 2 підтвердила арешт активів за позовом Нафтогазу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Nord Stream 2 підтвердила арешт активів за позовом Нафтогазу

Енергетика
1908
Компанія Nord Stream 2 AG, яка будує російський газопровід Північний потік – 2, підтвердила отримання ордера про арешт у зв’язку зі стягненням боргу російської компанії Газпром, передає Інтерфакс-Україна.
“Ми не коментуємо деталі цієї юридичної процедури. Вона не матиме впливу на проект Північний потік 2”, – відзначили в компанії.
При цьому, заступник міністра енергетики РФ Анатолій Яновський повідомив Інтерфаксу, що Міненерго Росії не володіє будь-якою інформацією щодо можливого арешту акцій.
У Газпромі також підтвердили інформацію про те, що Нафтогаз України намагається примусово стягнути $2,6 млрд в Швейцарії.
“Газпрому” стало відомо, що Нафтогаз України вдається на території Швейцарії до дій з примусового виконання рішення Стокгольмського арбітражу від 28 лютого 2018 року у суперечці щодо транзитного контракту. Проте наразі Газпром не отримував ніяких офіційних повідомлень у рамках цієї процедури, тому детальні коментарі може бути надано лише після ретельного вивчення документів, коли вони офіційно надійдуть на адресу Газпрому”, – сказали у російській компанії.
Нагадаємо, що в грудні 2017 року Нафтогаз виграв Стокгольмський арбітраж проти Газпрому за контрактом на постачання газу практично з усіх спірних питань. Судові розгляди між компаніями почалися ще в червні 2014 року.
Потім 28 лютого 2018 року Нафтогаз виграв Стокгольмський арбітраж проти Газпрому за більшістю оспорюваних положень контракту на транзит газу. Арбітраж задовольнив вимоги Нафтогазу про компенсацію за недопоставлені Газпромом обсяги газу для транзиту. Суд зобов’язав Газпром виплатити Нафтогазу компенсацію в розмірі $4,6 млрд за цим положенням.
Остаточна сума розрахунків між компаніями становить $2,6 млрд на користь Нафтогазу.
За словами головного комерційного директора Нафтогазу Юрія Вітренка, процес стягнення може зайняти до півроку, водночас Нафтогаз розраховує на сумлінне виконання російською компанією рішення арбітражу найближчим часом.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас