Понад 100 тисяч українців змінили місце проживання: куди вони переїхали — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Понад 100 тисяч українців змінили місце проживання: куди вони переїхали

Казна та Політика
2043
Українці найчастіше переїздять в Київську область, Одеську та Дніпропетровську області, а також — у Київ. Такі дані оприлюднив Держстат за перший квартал 2018 року.
Всього змінили місце проживання 107 тис. українців. Найчастіше переїздять в Київську область і Київ. За три місяці 2018 року в Київську область приїхало 10,6 тис. осіб, а в Київ — 9,6 тис. За обсягами внутрішньої міграції з Києвом може зрівнятися тільки Одеська область, у яку переїхало 9,1 тис. осіб.
На четвертому місці Харківська область — 8,2 тис. осіб, а на п’ятому — Дніпропетровська, в яку переїхали 6,7 тис. осіб. Незважаючи на позитивну тенденцію, українці також часто виїжджають з Києва перш за все.
У першому кварталі 2018 року Київ залишили 8,3 тис. осіб, але оскільки ще більше українців переїхали в столицю, міграційний приріст залишається позитивним. Аналогічна ситуація спостерігається в Київській, Одеській, Харківській та Дніпропетровській областях.
А лідерами за виїздами стали Донецька, Луганська, Вінницька, Херсонська і Миколаївська області. І проблема не тільки в кількості виїжджаючих — з Донецької та Луганської областей виїжджає набагато менше людей, ніж з Києва або Київської області. Проте ще менше людей приїжджають.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас