У Європі мають намір збільшити частку переробки пластикових пляшок до 90% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Європі мають намір збільшити частку переробки пластикових пляшок до 90%

Світ
337
Європейська федерація бутильованих вод (EFBW) має намір до 2025 року збільшити частку переробки пластикових пляшок до 90%.
В даний час в Європі збирається і переробляється в середньому 60% пластикових пляшок.
“Частка переробки пластикових пляшок повинна бути збільшена. Навіть одна пляшка, що потрапила на смітник, завдає непоправної шкоди навколишньому середовищу”, – вважає президент EFBW Жан-П’єр Деффіс.
У федерації поки не анонсують, як саме ЄС боротиметься з пластиком. Відомо тільки те, що наміри EFBW підтримали в Європейській комісії. Там вважають, що піддаватися вторинній переробці мають все пластикові пляшки, вироблені в ЄС.
Боротися з пластиком більшості європейських країн допомагає депозитна система збору тари.
Принцип її роботи полягає в тому, що при здачі пляшок в спеціальний автомат споживачам повертається частина грошей, сплачених при купівлі напою. Чим більше пляшок збере автомат – тим більше тари можна повторно використовувати або переробляти. Це в свою чергу зменшує кількість сміття, яке осідає в океанах і на звалищах.
Норвегія, наприклад, завдяки такій системі переробляє майже всі пластикові пляшки в країні. У 2016 році там переробили 598 млн пляшок, що становить 97% від загального обсягу.
В Україні така система запрацює, як тільки народні депутати схвалять зареєстрований в парламенті законопроект.

Довідка Finance.ua:

  • Щорічно Україна накопичує близько 12-15 млн тонн твердих побутових відходів, 40% з яких – це тара, в тому числі пластикова.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас