"Нафтогаз" у червні планує почати закупівлю газу у українських приватних компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз" у червні планує почати закупівлю газу у українських приватних компаній

Фондовий ринок
264
НАК “Нафтогаз України” має намір у червні здійснити тестову закупівлю природного газу внутрішнього видобутку у приватних газодобувних підприємств України, повідомила прес-служба компанії.
За її даними, ціна закупівлі природного газу внутрішнього видобутку в червні поточного року складе 6,9 тис. грн за 1 тис. куб. м (без ПДВ) або близько $264,4.
Типовий договір купівлі-продажу природного газу та перелік необхідних документів розміщені на сайті НАК.
Як повідомлялося, “Нафтогаз” з 1 червня 2018 року збільшить ціну на газ, що відпускається промисловим споживачам на умовах передоплати, на 8,9%, або 810 грн – до 9 тис. 952,8 грн за 1 тис. куб. м (з ПДВ). Зазначена ціна актуальна для споживачів, які закуповують газ по передоплаті обсягом понад 50 тис. куб. м на місяць за умови відсутності боргів перед компанією і для 100%-х “дочок” НАК.
Для інших покупців ціна в наступному місяці зросте на 8,5%, або 852 грн – до 10 тис. 893,6 грн за 1 тис. куб. м (з ПДВ).
“Нафтогаз України” об’єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Холдинг є монополістом з транзиту і зберігання природного газу в підземних сховищах, а також з транспортування нафти трубопровідним транспортом по території країни.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас