Обсяг сплачених аліментів з початку року склав 1,5 млрд гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обсяг сплачених аліментів з початку року склав 1,5 млрд гривень

Особисті фінанси
102
Обсяг сплачених аліментів з початку року склав 1,5 млрд гривень. Причому основна частина цих коштів – 1,14 млрд гривень, була отримана з 6 лютого – з моменту початку реалізації ініціативи #ЧужихДітейНеБуває, в рамках якої було прийнято законодавство, яке значно посилило відповідальність неплатників аліментів.
Про це в середу, 30 травня, на засіданні уряду повідомив міністр юстиції Павло Петренко.
За його словами, завдяки цим нововведенням 120 тисяч українців були обмежені в праві виїзду за кордон, управління автомобілем, використання зброї та полювання.
Також було складено 16709 протоколів про притягнення боржників до відповідальності у вигляді суспільно корисних робіт. Більше 10 тисяч боржників оголошені в розшук. Також відкрито публічний реєстр неплатників аліментів, куди внесено майже 200 000 боржників.
За словами Петренка, відповідальність неплатників аліментів в цьому році планують ще більше посилити – остаточного прийняття очікує другий пакет законів.
“15 травня Верховна Рада підтримала в першому читанні три законопроекти, які забезпечують малюків додатковим захистом, ще більше підсилюють відповідальність злісних неплатників. Сподіваюся, найближчим часом депутати проголосують цей пакет в цілому”, – зазначив міністр юстиції.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас