Кабмін затвердив транспортну стратегію України до 2030 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін затвердив транспортну стратегію України до 2030 року

Казна та Політика
341
Кабінет Міністрів України затвердив національну транспортну стратегію країни на період до 2030 року, яка визначає пріоритети розвитку галузі.
Таке рішення Кабмін ухвалив на засіданні в середу.
Ця стратегія є основним документом, що регулює розвиток транспортної сфери України.
Стратегія визначає пріоритети комплексного формування транспортної політики та ефективного державного управління, основні напрями розвитку транспортної галузі України на період до 2030 року.
Її метою є створення інтегрованого в загальносвітову транспортну мережу ефективного транспортного комплексу України, що безпечно функціонує; задоволення потреб населення в перевезеннях і покращення умов ведення бізнесу для забезпечення конкурентоспроможності й ефективності національної економіки.
Як зазначено в документі, реалізація стратегії сприятиме інтеграції України в ЄС.
Планується, що реалізація стратегії сприятиме підвищенню ефективності внутрішніх вантажоперевезень, завдяки вдосконаленню відповідної інфраструктури та об’єднанню її з міжнародною і Транс’європейською транспортною мережею.
Згідно з документом, зокрема, планується створення мережі маршрутів регулярних контейнерних/мультимодальних вантажних поїздів, синхронізованих із маршрутами поїздів ЄС; а також підвищення ефективності використання повітряного простору України шляхом впровадження вільних маршрутів (FRAU) і навігаційних технологій на основі GNSS.
Крім того, передбачається створення пасажирських і вантажно-логістичних інфраструктурних комплексів як складової частини мультимодальних кластерів із залізничним, автомобільним, авіаційним і водним транспортом.
Згідно зі стратегією, планується зростання обсягів інвестицій у транспортну галузь, які забезпечать оновлення не менше ніж 90% основних фондів до 2030 року, а зростання обсягів приватних інвестицій в оновлення рухомого складу планується в розмірі 10,1 млрд грн на рік.
Також, до 2030 року планується збільшити кількість доріг загального користування держзначення з твердим покриттям, які відповідають нормативним вимогам, до 70% загальної кількості; скоротити частину сільського населення, що проживає на відстані більше ніж 3 км від таких доріг, до 0,5% й охопити 90% сіл та селищ регулярним автобусним сполученням.
Стосовно охорони довкілля, до 2030 року планується збільшити використання електротранспорту, довівши його кількість у внутрішньому сполученні до 75%, а також збільшити обсяги застосування альтернативних видів палива та електроенергії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас