Товарооборот між Україною та Нідерландами стрімко зростає — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Товарооборот між Україною та Нідерландами стрімко зростає

Аграрний ринок
363
За підсумками I кварталу 2018 року товарооборот між Україною і Нідерландами зріс на 21%, в основному за рахунок збільшення українського експорту, а торік товарооборот між країнами збільшився на 69%, – йдеться в повідомленні прес-служби Мінагрополітики.
Як повідомляє Мінагропрод, перший заступник міністра аграрної політики і продовольства України Максим Мартинюк обговорив результати торгово-економічного співробітництва та потенціал двосторонніх відносин в сільському господарстві під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Королівства Нідерланди в Україні Едуардом Хуксом.
“У 2017 році товарооборот між нашими країнами склав майже 1,5 мільярда доларів, з яких український експорт – 1,28 мільярда доларів. У порівнянні з 2016 роком, поставки аграрної продукції в Нідерланди збільшилися на 80%. Серед перспективних і стратегічно важливих напрямків співпраці на найближчий період – розвиток органічного виробництва”, – зазначив Мартинюк.
Як повідомляється, зростання товарообороту відбулося в основному за рахунок збільшення експорту. Цього Україна вперше експортувала до Нідерландів саджанці яблук, тоді як до цього тільки імпортувала продукцію садівництва.
Як повідомили в Мінагропроді, Україна готова збільшувати поставки на нідерландський ринок продукції борошномельно-круп’яної промисловості, м’ясної продукції, натуральної та мінеральної води, патоки, залишків і відходів харчової промисловості тощо.
Нідерланди, в свою чергу, зацікавлені в ході земельної реформи в Україні, підтримці фермерів та інвестиційної привабливості українського АПК.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас