Сорос готує референдум про скасування виходу Британії з ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сорос готує референдум про скасування виходу Британії з ЄС

Світ
598
Американський фінансист Джордж Сорос заявив про запуск у Великій Британії кампанії на підтримку нового референдуму, який має скасувати результати «брексіту».
Як повідомляє The Times, про це він заявив в Парижі на зустрічі, організованій Європейською радою.
На думку Джорджа Сороса, «брексіт», який повинен розпочатися не пізніше 2020 року, є вкрай болючим процесом, який має постійний негативний вплив як на Велику Британію, так і на Євросоюз, яким, на його думку, необхідно зосередитися на вирішенні більш важливих завдань.
На думку фінансиста, цю проблему можна вирішити, організувавши другий референдум.
«Велика частина шкоди, яка відчувається зараз, спричинена екзистенціальною кризою, в якій перебуває Євросоюз, однак його увага відвернута на переговори про угоду виходу з Британією, – заявив Сорос. – Це взаємопрограшна пропозиція, однак вона може бути змінена на взаємовигідну».

Довідка Finance.ua:

  • Референдум про вихід з Євросоюзу пройшов у Великій Британії 23 червня 2016 року, понад 51% британців проголосували на користь «брексіту».
  • Спочатку перехідний період, після якого країна остаточно залишить ЄС, мав тривати до 2020 року, однак нещодавно з’явилася інформація, що прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей може попросити Брюссель продовжити його до 2022 року.
За матеріалами:
Коммерсантъ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас