Україні схвалили виділення €1 млрд макрофінансової допомоги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україні схвалили виділення €1 млрд макрофінансової допомоги

Казна та Політика
1482
Посли Європейського Союзу схвалили угоду з Європейським парламентом про новий пакет макрофінансової допомоги для України в розмірі 1 млрд євро.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби Ради Європейського Союзу.
“29 травня 2018 року посли ЄС схвалили від імені Ради угоду з Європейським парламентом про новий пакет макрофінансової допомоги для України. Ще 1 млрд євро позик будуть покривати потреби України у фінансуванні протягом двох з половиною років”, – сказано в ньому.
Відзначається, що зазначені кошти будуть підтримувати економічну стабілізацію і програму структурних реформ, доповнюючи ресурси, що надаються МВФ та іншими донорами.
Повідомляється, що макрофінансова допомога є винятковою формою фінансової допомоги, яку ЄС поширює на країни-партнери, які мають труднощі з платіжним балансом.
Подальші виплати будуть обумовлені тим, що Україна поважатиме демократичні механізми і верховенство закону і гарантувати повагу прав людини.
У повідомленні не уточнюється, які саме будуть умови для отримання Україною фінансової допомоги, однак кажуть, що вони будуть встановлені в меморандумі про взаєморозуміння між Україною та Єврокомісією.
Єврокомісія буде нести відповідальність за надання макроекономічної допомоги і разом з Європейською службою зовнішніх дій буде стежити за виконанням умов.
Крім того, зазначається, що подальша макрофінансова допомога буде обумовлена прогресом у сфері запобігання корупції, а також прогресом у реалізації програми МВФ.
При кожній виплаті Єврокомісія буде публічно публікувати інформацію про виконання умов, зокрема щодо запобігання корупції.
Далі рішення про виділення коштів повинні будуть ухвалити Європейський парламент і Рада ЄС.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас