Втеча в захисні активи через політичні проблеми Італії та Іспанії підтримує долар і єну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Втеча в захисні активи через політичні проблеми Італії та Іспанії підтримує долар і єну

Валюта
324
Євро дешевшає у вівторок майже до всіх світових валют, а долар США і японська єна зростають, оскільки політичні кризи в Італії та Іспанії підтримують попит на валюти “тихої гавані”.
Євро до 15:25 коштував $1,1559 проти $1,1625 на закриття минулої сесії в Нью-Йорку.
Курс єдиної європейської валюти до японської опустився до цього часу на 1%, до 125,91 єни в порівнянні з 127,19 єни в понеділок. За долар давали 108,96 єни проти 109,42 єни напередодні.
Італії загрожують дострокові вибори, вже другі у цьому році. У понеділок президент країни Серджіо Маттарелла доручив економісту, колишньому представнику Міжнародного валютного фонду (МВФ) Карло Коттареллі сформувати тимчасовий уряд для підготовки нового голосування і ухвалення бюджету. Обстановка в країні напружена, і експерти побоюються, що на чергових виборах в Італії популісти-євроскептики набере ще більше голосів і доб’ються виходу країни з єврозони.
Перед елітами ЄС стоїть складне завдання, яке полягає в тому, щоб придумати план, який зможе переконати італійців, які голосують, змінити свій вибір в ході наступного раунду виборів, який пройде не раніше вересня, відзначає головний валютний стратег Saxo Bank Джон Харді.
Крім того, учасників ринку турбує ситуація в Іспанії, де в п’ятницю парламент може висловити недовіру прем’єр-міністра Маріано Рахою і його уряду. Минулого тижня було оприлюднено рішення суду у справі про корупцію у правлячій Народній партії, і опозиційна Соціалістична партія вимагала голосування з питання про довіру.
Канадський долар дешевшає разом з північноамериканською нафтою п’яту сесію поспіль. В середу він втратив 0,3% в парі з доларом США.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас