Українці не поспішають брати в управління власні будинки - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці не поспішають брати в управління власні будинки - експерт

Нерухомість
690
До кінця року українці повинні визначитися з тим, хто буде займатися управлінням їхніх будинків. Іншими словами, створити ОСББ або вибрати керуючу компанію. Ті, хто запізниться, ризикують залишитися без субсидій.
Але, мабуть, це не надто лякає мешканців багатоквартирних будинків. Навіть по Києву динаміка створення об’єднань співвласників поки що невтішна – близько 10 тис. багатоповерхівок ніяк не можуть умовити зайнятися своїми будинками самостійно.
Чим впертість може відгукнутися жителям столиці, розповіла начальник управління розвитку ЖКГ департаменту житлово-комунальної інфраструктури Київської міськдержадміністрації Віра Радченко.
За словами Віри Радченко, процес створення ОСББ часто гальмується самими мешканцями, які ніяк не можуть домовитися між собою.
Справа ускладнюється ще і тим, що у великій кількості квартир живуть не власники, а орендарі. До того ж вийти на безпосередніх власників теж не завжди представляється можливим – багато з них виїхали за кордон.
Але навіть коли 80% мешканців згодні на створення ОСББ, необхідно витратити багато часу, сил і власних коштів для оформлення всіх необхідних папірців.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас