Лондонська поліція затримала хакера, який продавав особисті дані тисяч користувачів за біткойни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лондонська поліція затримала хакера, який продавав особисті дані тисяч користувачів за біткойни

Фінтех і Картки
154
Вперше в історії поліції столиці Великої Британії, правоохоронцям вдалося зірвати настільки значущий куш в криптовалюті. Вартові закону заарештували хакера і вилучили у нього 667000 в біткойнах. Хлопцеві загрожує тюремний термін за вчинені кіберзлочини.
За даними City AM, обвинувачений Грант Вест несе відповідальність за фішингові атаки на більш ніж 100 компаній по всьому світу, в ході яких йому вдалося заволодіти фінансовими даними тисяч клієнтів. Стверджується, що ці дані потім були продані за біткойни.
У список найбільших атакованих компаній входять такі гіганти, як Nectar, Sainsburys, Ladbrokes, Coral, Argos, T Mobile, Uber і Asda, і це лише деякі з них.
Наймасштабніша атака, як стверджується, дозволила хакеру отримати дані близько 165 000 клієнтів компанії Just Eat.
За даними City AM: «26-річний хлопець з Ешкрофт Караван Парку, Шевернесс, Кент, визнав себе винним в 10 різних злочинах. Його подруга Рейчел Брукс, 26 років, з Денбі, Північний Уельс також визнала себе винною в несанкціонованому використанні комп’ютерних матеріалів».
Головний суперінтендант підрозділу боротьби з організованою злочинністю столичної поліції заявив: «Цей випадок доводить, що наші детективи готові протягом тривалого часу переслідувати порушників у Даркнеті. Ми будемо використовувати безліч різних заходів для виявлення такого роду злочинців, притягнення їх до відповідальності та вилучення активів. Це перший випадок, коли ми арештували активи в криптовалюті, і ми сповнені рішучості залишатися на крок попереду кіберзлочинців, які вважають, що вони можуть діяти безкарно».
В цілому, це дуже важливі новини з точки зору безпеки даних, які вкотре доводять, наскільки користувачі вразливі. Крім усього іншого, поліції і владі тепер доведеться вирішувати, як вчинити з вилученою криптовалютою на досить значну суму.
За матеріалами:
Altcoin.info
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас