ДБР зможе почати порушувати перші кримінальні провадження уже у вересні - думка експерта — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДБР зможе почати порушувати перші кримінальні провадження уже у вересні - думка експерта

Кримінал
279
Повноцінний запуск Державного бюро розслідувань можливий до кінця поточного року.
Таку думку висловив член конкурсної комісії Денис Монастирський.
“Повноцінний запуск Державного бюро розслідувань можливий до кінця поточного року. Це більш реалістичний прогноз. До цього часу має відбутися донабір оперативників, розгортання територіальних управлінь, пошук приміщень для них, щоб наступного року вони змогли вже адекватно працювати”, – сказав він.
Водночас Монастирський зазначив, що ДБР зможе почати порушувати перші кримінальні провадження уже у вересні поточного року у разі обрання на конкурсі фахівців на 27 керівних посад.
“Найбільш важливим є обрання 27 керівників територіальних та слідчих управлінь. Обрання керівників середньої ланки також є важливим етапом, але не критичним. Тобто, ДБР зможе розпочати роботу у вересні, якщо буде обрано фахівців на ці посади”, – додав член конкурсної комісії.
Як повідомлялось, директор Державного бюро розслідувань Роман Труба заявив, що ДБР запрацює вже у вересні, якщо буде призначено 30% працівників.
17 травня Верховна Рада у першому читанні ухвалила проект змін до деяких законодавчих актів, що мають удосконалити діяльність Державного бюро розслідувань і забезпечити початок його функціонування.

Довідка Finance.ua:

  • Державне бюро розслідувань – це правоохоронний орган, який розслідуватиме злочини, скоєні правоохоронцями, суддями та високопосадовцями, а також військові злочини – за винятком справ, підслідних Національному антикорупційному бюро.
  • ДБР остаточно перебере на себе функцію досудового слідства від прокуратури.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас