ПАРД, АУФТ та УАІБ направили НКЦПФР пропозиції щодо вдосконалення процедури squeeze-out — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПАРД, АУФТ та УАІБ направили НКЦПФР пропозиції щодо вдосконалення процедури squeeze-out

Казна та Політика
186
Професійна асоціація учасників ринків капіталу і деривативів (ПАРД), Асоціація “Українські фондові торговці” (АУФТ) та Українська асоціація інвестиційного бізнесу (УАІБ) направили Національній комісії з цінних паперів та фондового ринку пропозиції щодо вдосконалення процедури squeeze-out.
Про це йдеться в повідомленні ПАРД.
Зокрема, асоціації пропонують передбачити, що положення прикінцевих та перехідних положень Законів №1983, №2210 ст. 652 Закону України “Про акціонерні товариства” не поширюються на приватні акціонерні товариства.
Також пропонується внести зміни до ст. 652 Закону України “Про акціонерні товариства”, передбачивши для міноритарного акціонера або будь-якого інвестора, в тому числі держави, право зустрічної конкуруючої пропозиції (зворотної вимоги) щодо викупу пакета акцій товариства, не меншого за визначений в оферті або публічній вимозі, за ціною не нижчою від ціни, що визначена в оферті.
Крім того, асоціації хочуть виключити норми закону, введені законом №2210-VIII, що дозволяють не застосовувати середній біржовий курс для ПрАТ при визначенні ринкової вартості емісійних цінних паперів (п. 2.ч. 2 ст. 8 Закону “Про акціонерні товариства”), у тому числі за рішенням загальних зборів акціонерів.
При цьому НКЦПФР у разі надходження скарги міноритарного акціонера про порушення учасниками ринку вимог закону “Про акціонерні товариства” зобов’язана забезпечувати контроль за виконанням встановлених вимог і захист інтересів акціонерів (інвесторів) у цінні папери шляхом: зупинення внесення змін до системи депозитарного обліку цінних паперів емітента заявника; вимоги у емітента документів, що були підставою визначення ціни викупу акцій та направлення звіту про оцінку ринкової вартості акцій на рецензування до Фонду державного майна.
Також комісія зобов’язана розглянути документи емітента, що послужили підставою для визначення ціни викупу акцій з метою перевірки та недопущення ознак маніпулювання на фондовому ринку в частині попередньої змови групою осіб, що призвела до встановлення інших цін; контролювати дотримання вимог закону в частині розкриття регулярної та особливої інформації про емітента та ін.

Довідка Finance.ua

  • 1 червня 2017 Президент Петро Порошенко підписав закон, який передбачає впровадження в законодавче поле України механізмів squeeze-out і sell-out.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас