Казахстан має намір виставити на продаж найбільшу енергогенеруючу компанію країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Казахстан має намір виставити на продаж найбільшу енергогенеруючу компанію країни

Енергетика
244
Казахстанський держфонд “Самрук-Казина” планує продати 100% акцій найбільшої енергогенеруючої компанії республіки – “Самрук-Енерго”, повідомив керуючий директор “Самрук-Казини” з трансформації, приватизації та реструктуризації Нурлан Рахметов на прес-конференції в Єкатеринбурзі в понеділок.
“Самрук-Енерго” планується продати 100% пакету, це наші наміри. Зараз обрали консультанта, який допоможе оцінити та обрати найбільш вигідний для нас спосіб розміщення. Остаточне рішення ухвалимо після оцінки консультанта”, – сказав Н.Рахметов.
Він не виключив, що після отримання цієї оцінки, можливо, фонд змінить свої плани і виставить на продаж не всю свою частку в компанії, але “зараз плануємо саме 100%”.
За його словами, “Самрук-Енерго” “потрапляє під другу хвилю продажів – на 2019 рік”.
В структуру АТ “Самрук-Енерго” входять АТ “Усть-Каменогорська ГЕС”, АТ “Шардаринська ГЕС”, АТ “Мойнакськая ГЕС”, АТ “Алмаатинські електричні станції”, ТОВ “Екібастузська ГРЕС-1, АТ “Балхашська ТЕС” (50%-1 акція), АТ “Станція Екібастузська ГРЕС-2” (50%), ТОВ “Богатир-Комір” (50%).

Довідка Finance.ua:

  • Частка “Самрук-Енерго” на ринку виробництва електроенергії у Казахстані становить близько 30%, на ринку вугілля – близько 38%.
  • В секторі генерації на “Самрук-Енерго” припадає 31% від сумарної встановленої потужності електростанцій ЄЕС Казахстану.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас