Україна та ЄС домовилися розпочати газові переговори з РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна та ЄС домовилися розпочати газові переговори з РФ

324
Україна та Євросоюз домовилися розпочати тристоронні – за участю Російської Федерації – переговори щодо транзиту газу до європейських споживачів.
Про це повідомили у прес-службі Кабміну за підсумками зустрічі Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана з віце-президентом Єврокомісії з питань Енергетичного союзу Марошем Шефчовичем.
“Ми домовилися про започаткування тристоронніх переговорів у форматі “ЄС-Україна-Росія” з питань транзиту газу. Позиція України буде відповідальною і твердою”, – сказав Гройсман.
Очільник уряду підкреслив, що використання вітчизняної газотранспортної системи – це надійна альтернатива проекту “Північний потік-2”, який наразі є здебільшого політичним проектом і загрозою енергетичній безпеці Європи. Сторони домовилися погоджувати позиції щодо використання ГТС – на взаємовигідних умовах, додали в уряді.
Також вони торкнулися питання інтеграції об’єднаної енергетичної системи України з енергосистемою континентальної Європи (ENTSO-E).
Раніше цього тижня Шефчович повідомив, що звернувся до Росії і України з проханням відновити переговори з ЄС з приводу їхньої газової суперечки і продовження транзиту газу через Україну до Європи після закінчення терміну їхнього контракту в 2019 році.
“Я звернувся до українських і російських партнерів і запросив їх на тристоронні переговори… Переговори … повинні початися якнайшвидше, щоб обговорити важливі для зацікавлених сторін газові питання і вивчити питання транзиту газу через Україну після 2019 року”, – цитує Шефчовича видання Reuters.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас