Курс долара США зростає, ієна дешевшає вперше за чотири дні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Курс долара США зростає, ієна дешевшає вперше за чотири дні

Валюта
164
Курс долара США підвищується в ході азіатської сесії в п’ятницю, в той час як японська нацвалюта дешевшає вперше за чотири дні після того, як високопоставлені представники КНДР заявили про те, що, як і раніше, зацікавлені в переговорах з США.
Євро торгується вранці в районі $1,1704 проти $1,1720 на закриття минулої сесії.
Вартість єдиної європейської валюти перебуває в п’ятницю в районі 128,19 ієни в порівнянні з 128,04 ієни в попередній робочий день. Курс долара становить 109,53 ієни проти 109,26 ієни в четвер.
Індекс ICE U.S. Dollar, що показує вартість долара США відносно шести основних світових валют, піднявся на 0,15%. Індикатор WSJ Dollar, що відстежує динаміку курсу долара відносно 16 основних світових валют, збільшився на 0,18%.
КНДР, як і раніше, налаштована провести переговори в США в будь-який час, незважаючи на скасування американським лідером Дональдом Трампом саміту, запланованого на 12 червня, повідомило агентство “Ренхап” з посиланням на заступника голови північнокорейського МЗС Кім Ке Гвана.
“Ми висловлюємо готовність сісти лицем до лиця з США і вирішувати питання в будь-який час і в будь-якому форматі”, – заявив заступник міністра економічного розвитку.
Він зазначив, що одностороннє рішення США скасувати майбутні переговори демонструє серйозну ворожість між двома країнами. За словами Кім Ке Гвана, це лише підкреслює необхідність проведення саміту між лідерами КНДР і США.
Тим часом президент Федерального резервного банку (ФРБ) Атланти Рафаель Бостік заявив у четвер, що раптове скасування саміту між Д.Трампом і лідером Північної Кореї Кім Чен Ином підсилює невизначеність і геополітичну напруженість, потенційно змушуючи компанії відкладати інвестиційні рішення.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас