CEO Uniqa Insurance Group Андреас Брандштеттер новий президент Insurance Europe — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

CEO Uniqa Insurance Group Андреас Брандштеттер новий президент Insurance Europe

Особисті фінанси
49
Трирічний мандат до 2021 року
Стихійні лиха, пенсійне забезпечення, кібер-ризик і «великі дані» − це великі глобальні проблеми
На генеральній асамблеї Insurance Europe, федерації, що представляє інтереси європейських страхових і перестрахувальних компаній, що відбулася вчора в Мадриді, Андреас Брандштеттер, голова правління Uniqa Insurance Group AG (Uniqa), був обраний президентом федерації на наступні три роки.
Insurance Europe, що представляє інтереси європейських страхових компаній, веде інтенсивний діалог з відповідними інститутами ЄС, що крім роботи з Європейським парламентом і його членами, зокрема, включає роботу з комісарами фінансового ринку, діяльність по захисту прав споживачів та внутрішнього ринку, участь в робочих групах європейської Ради. Андреас Брандштеттер коментує: «Крім майбутнього огляду Solvency II та необхідних коригувань нормативних положень, в найближчі роки я бачу два основних фокуси: по-перше, питання недострахування в Європі щодо стихійних лих, пенсій і кібер-ризиків, а по-друге, питання про обережне поводження з даними про клієнтів в епоху цифрових технологій».
Недостатнє страхування як ризик для суспільства
«В результаті недострахування ризиків стихійних лих, тільки одна третина втрат в розмірі 280 млрд. євро в 2017 році була покрита страхуванням. Недострахування пенсій є національний економічний ризик, який в даний час уряди європейських країн покладають на наших дітей та онуків. Ґрунтуючись на даних демографічного розвитку та очікуваної тривалості життя, цей «пенсійний розрив» оцінюється в 59 трильйонів євро в глобальному масштабі. Наша мета − заохочувати європейських законодавців бути відкритими, шукати рішення відповідно до їх довгострокової відповідальності і встановлювати стимули, які мотивують європейських громадян на страхування приватних пенсій», − говорить А. Брандштеттер.
Великі дані (Big Data) і захист споживачів
Одним з ключових завдань майбутнього є Big Data і штучний інтелект. Андреас Брандштеттер: «Глобальний захист споживачів повинен бути головним пріоритетом в епоху цифрових технологій. Для європейських страхових компаній основним принципом є те, що наші клієнти повинні завжди мати можливість самостійно вирішувати, як їх дані використовуються. Але, в той же час, ми ведемо інтенсивний діалог з європейськими інститутами, щоб ті ж правила застосовувалися до всіх учасників ринку, включаючи фінтех і іншуртех і, особливо, до технологічних платформ і технологічних гігантів за межами Європи».
Uniqa
Uniqa Insurance Group є однією з провідних страхових груп на основних ринках Австрії і Центральної і Східної Європи (ЦСЄ). Близько 20 000 співробітників і ексклюзивних партнерів з продажів обслуговують понад 9,5 мільйонів клієнтів у 18 країнах. Uniqa є другою за величиною страховою групою в Австрії з часткою ринку більше 22 відсотків. Uniqa працює на 15 ринках в регіоні ЦСЄ: Албанія, Боснія і Герцеговина, Болгарія, Хорватія, Чеська Республіка, Угорщина, Косово, Македонія, Чорногорія, Польща, Румунія, Росія, Сербія, Словаччина та Україна. Група Uniqa також включає страхові компанії в Швейцарії і Ліхтенштейні.
За матеріалами:
Уніка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас