Курченко вперше потрапив до списку санкцій РНБО України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Курченко вперше потрапив до списку санкцій РНБО України

Казна та Політика
178
Український бізнесмен Сергій Курченко, який перебуває в міжнародному розшуку, вперше внесений в санкційний список Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України.
У додатку до рішення РНБО від 2 травня 2018 року, оприлюдненому на сайті Президента України, у списку фізичних осіб, щодо яких застосовуються обмежувальні заходи (санкції), зазначений бізнесмен, власник групи компаній “Східно-Європейська паливно-енергетична компанія” Курченко Сергій Віталійович.
Дані санкції передбачають: блокування активів (тимчасове обмеження права особи користуватися і розпоряджатися майном, що їй належить); запобігання виведенню капіталів за межі України; заборона участі в приватизації, оренди державного майна резидентами іноземної держави та особами, які прямо або опосередковано контролюються резидентами іноземної держави або діють в їхніх інтересах; повну або часткову заборону здійснення правочинів з цінними паперами, емітентами яких є особи, щодо яких застосовано санкції згідно з цим законом.
Крім того, згідно з санкціями, С. Курченко заборонена видача дозволів, ліцензій Національного банку України на здійснення інвестицій в іноземній державі, розміщення валютних цінностей на рахунках і вкладах на території іноземної держави та ін.
Санкції вводяться на строк три роки.

Довідка Finance.ua:

  • Курченко фігурує в кримінальному провадженні як керівник злочинної організації, яка протягом 2010 – початку 2014 років здійснила тяжкі та особливо тяжкі злочини у сфері господарських операцій зі скрапленим газом.
  • З березня 2014 року Курченко перебуває в міжнародному розшуку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас