Керівництво російського "Русалу" йде у відставку через санкції США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Керівництво російського "Русалу" йде у відставку через санкції США

Фондовий ринок
708
Керівництво алюмінієвої компанії “Русал” йде у відставку в зв’язку з санкціями США, накладеними на неї та її найбільшого акціонера Олега Дерипаску.
Про це йдеться в заяві компанії, повідомляє DW.
Олександра Бурико пішла з поста генерального директора “Русалу” 23 травня.
Виконуючим обов’язки гендиректора призначений Євген Нікітін.
Раду директорів 28 червня покинуть Владислав Соловйов, Зігфрід Вольф, Максим Соков, Дмитро Афанасьєв, Гульжан Молджанова, Ольга Машковська і Катерина Нікітіна. Вони не будуть балотуватися на новий термін на зборах акціонерів “Русалу”, намічених на 28 червня.
Як вказано в заяві, з квітня поточного року “Русал”, діючи в інтересах акціонерів, веде діалог з американською владою, щоб домогтися зняття санкцій, введених 6 квітня управлінням міністерства фінансів США, що контролює іноземні активи.
Відставка топ-менеджерів компанії стала одним з кроків для виведення “Русалу” з-під санкцій.
18 травня Олег Дерипаска вирішив вийти зі складу ради директорів групи компаній En+, яка є найбільшим акціонером “Русалу”. Того ж дня рада директорів En+ на чолі з Грегорі Баркером одноголосно прийняла пропозиції щодо виходу з-під санкцій.
Мета так званого плану Баркера – знизити частку Дерипаски до менш ніж 50 відсотків і припинити його вплив на раду шляхом призначення нових членів, в результаті якого більшість виявиться у незалежних директорів.
Нагадаємо, Мінфін США 23 квітня допустив можливість пом’якшення санкцій проти “Русалу”, якщо Дерипаска перестане контролювати компанію.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас