На наших заробітчан все ще чекають у Польщі: в країні дефіцит робочої сили — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На наших заробітчан все ще чекають у Польщі: в країні дефіцит робочої сили

Казна та Політика
2715
Роботодавці Польщі серйозно стурбовані тим, що дефіцит робочих рук у країні останнім часом тільки посилюється, у той час як потреба у працівниках постійно зростає. Про це розповіла порталу sadyogrody.pl. Гражина Тжипйот, керівник Департаменту демографії та економічної статистики в економічному університеті м. Катовіце, пише Shuvar info.
За словами експерта, саме українці зараз є найбільш затребуваними серед роботодавців Польщі, однак повністю задовольнити потребу в робочих руках за рахунок працівників з України все ж таки не вдасться.
“До недавнього часу в Польщу в основному іммігрували жителі Західної України. Після 2014 року відсоток працівників збільшився вже за рахунок переселенців з центральних і східних регіонів України. Сьогодні основна категорія мігрантів з України – це люди віком від 25-35 років” – повідомляє Мирослава Керик, президент фонду “Наш вибір”.
“Ми хочемо полегшити процедуру працевлаштування працівників у Польщі. Зараз у нас працює досить великий відсоток українців. За перші три квартали 2017 близько 137 тис. осіб- іноземців подали заявки на отримання посвідки на проживання в Польщі. Приблизно 65% таких запитів належали саме українським заробітчанам”, – розповів Станіслав Швед, заступник міністра сім’ї, праці і соціальної політики Польщі.
Швед зазначає, що українці, які пропрацювали вже деякий час у Польщі, ставши більш кваліфікованими, переїжджають у Німеччину, в пошуках більш перспективної та високооплачуваної роботи. Ситуація на ринку праці є мінливою, а розвиток подій не завжди можна передбачити. Так, згідно з останніми соціологічними опитуваннями, у Польщі останнім часом зростає попит на працівників з Бангладеш, Непалу та Індії.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас