Борги американок за кредитами на навчання можуть перевищити $1 трлн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Борги американок за кредитами на навчання можуть перевищити $1 трлн

Кредит&Депозит
544
Сукупний обсяг заборгованості американців за кредитами на навчання досяг $1,38 трлн, причому майже дві третини цієї суми – близько $890 млн – припадає на жінок, повідомляється в звіті Американської асоціації жінок з університетською освітою (AAUW).
За даними організації, різниця між сукупною сумою боргу жінок і чоловіків зросла удвічі за останні чотири роки. І в якийсь момент в наступному році боргове навантаження жінок, які здобули університетську освіту, перевищить $1 трлн.
Багато експертів відзначають, що найближчим часом величезний обсяг заборгованості за студентськими кредитами, які зараз виплачують 44 млн громадян США, стане однією з ключових проблем американської економіки.
У середньому обсяг боргів за кредитами на навчання у американок, які отримали ступінь бакалавра в 2016 році, на $2,7 тис. більше, ніж у американців. Для вузівських випускників 2012 року розрив становив $1,4 тис.
“Якщо така тенденція збережеться, то борг студентів жіночої статі може досягти позначки в $1 трлн. Якщо співвідношення боргу жінок і чоловіків не зміниться, то заборгованість останніх складе близько $550 млрд”, – підрахував старший науковий співробітник AAUW Кевін Міллер.
Жінки становлять 56% американських студентів, але на їх частку припадає майже дві третини студентських кредитів. Крім того, жінкам потрібно більше часу для погашення такої заборгованості, відзначають експерти AAUW.
За словами К. Міллера, у того, що відбувається, є кілька причин. По-перше, жінкам доводиться більшою мірою покладатися на кредити для оплати свого навчання, тому що їх рівень доходу нижчий і до вступу в університет, і під час навчання.
Жінки, які завершили освіту, продовжують відчувати вплив гендерних відмінностей в оплаті праці.
За даними AAUW, жінки з вищою освітою, працюючи повний робочий день, отримують на 26% менше, ніж чоловіки. Таким чином, протягом перших чотирьох років після завершення освіти чоловіки погашають приблизно 38% заборгованості, в той час як жінки лише 31%.
Таким чином, фінансова вигода від вищої освіти для жінок значно менша.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас