"Укроборонпром" хоче перейти до формульної системи ціни на паливо — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укроборонпром" хоче перейти до формульної системи ціни на паливо

Казна та Політика
175
Державний концерн “Укроборонпром” пропонує підприємствам, що входять до його складу, і нафтотрейдерам перейти до формульної системи ціноутворення при укладенні середньо- і довгострокових контрактів на постачання палива.
У концерні переконані, що об’єктивні правила коригування ціни в умовах постійних змін на нафтовому ринку є необхідним кроком, повідомляє прес-служба “Укроборонпрому”.
“Формульне ціноутворення дозволить оперативно реагувати на котирування вартості нафтопродуктів, а отже, виконання договору буде рентабельним як для постачальників, так і для підприємств. Водночас це істотно знижує ризик невиконання договору. До того ж застосування формульного підходу робить механізм коригування ціни прозорим”, – сказано в повідомленні.
За словами директора дивізіону спецекспортерів, постачання, інформації та аналітики концерну Віталія Цвігуна, формульне ціноутворення полягає в тому, що вартість самого палива, за якою його купує у виробника постачальник, може коливатися відповідно до ситуації на ринку.
Однак маржа, яку отримує нафтотрейдер при укладенні середньо- і довгострокових контрактів, повинна залишатися постійною.
В держконцерні виступають за посилення відповідальності підприємств та нафтотрейдерів: для перших пропонують обмежити час на укладання договорів двома тижнями, а другі повинні дотримуватися і виконувати зобов’язання, взяті під час участі в тендері.
“Виконання всіх цих умов дозволить гарантувати безперебійне постачання пального підприємствам оборонно-промислового комплексу. В “Укроборонпромі” вже готові надавати підприємствам-учасникам концерну огляди ситуації на нафтовому ринку, щоб вони могли формувати об’єктивні початкові ставки на тендерних торгах”, – сказано в повідомленні.
Пілотний проект з оголошення тендерів з формульним визначенням ціни палива стартує найближчим часом на держпідприємстві “Антонов”, додали в “Укроборонпромі”.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас