Гамбург першим у Німеччині обмежує проїзд дизельних автомобілів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гамбург першим у Німеччині обмежує проїзд дизельних автомобілів

Технології&Авто
475
Влада Гамбурга вирішила закрити дві ділянки для проїзду легкових і вантажних дизельних автомобілів, що не відповідають сучасним нормам вихлопу шкідливих речовин.
Гамбург став першим містом Німеччини, в якому будуть вжиті подібні заходи, зазначає Deutsche Welle.
Обмеження набудуть чинності 31 травня. Для старих дизельних легкових і вантажних автомобілів буде закрито ділянку довжиною 580 метрів, відповідні попередження і дорожні знаки на ньому вже встановлені. На іншій ділянці протяжністю 1,6 кілометра заборонений проїзд тільки вантажним автомобілям, що не виконують норму.
Під заборону на проїзд першою ділянкою підпадуть майже 170 тис. зареєстрованих в Гамбурзі легкових автомобілів, що не відповідають сучасним вимогам до вихлопів. Водночас обмеження не поширюються для людей, що проживають на даній ділянці, і їхніх гостей, а також автомобілів технічних та рятувальних служб і таксі.
У лютому Федеральний адміністративний суд у Лейпцизі дозволив владі міст ФРН забороняти в’їзд дизельних машин з метою знизити вміст оксидів азоту в повітрі, що у багатьох з них перевищує встановлені в Європейському союзі норми.
Комісар ЄС з питань екології та рибної ловлі Кармену Велла минулого тижня повідомив, що Єврокомісія збирається подати до суду позов проти Німеччини і ще п’яти країн за недотримання ними норм забруднення повітря.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас