Перекупників квитків на фінал Ліги чемпіонів будуть штрафувати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перекупників квитків на фінал Ліги чемпіонів будуть штрафувати

Кримінал
652
Верховна Рада підтримала в цілому законопроект №8335 “Про забезпечення охорони і захисту прав інтелектуальної власності УЄФА під час проведення фіналу Ліги Чемпіонів УЄФА 2018 і фіналу жіночої Ліги Чемпіонів УЄФА 2018 року в Україні».
Проект закону з другого разу підтримали 236 депутатів.
«Метою розробки даного проекту закону є врегулювання відносин з придбанням УЄФА прав інтелектуальної власності, пов’язаних з проведенням в Україні фіналу Ліги Чемпіонів УЄФА 2018 і фіналу жіночої Ліги Чемпіонів УЄФА 2018 року, здійснення охорони та захисту цих прав, а також відносин з використання та захисту репутації УЄФА і даного чемпіонату», – йдеться в пояснювальній записці.
Документ передбачає внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення.
«Продаж квитків на фінал Ліги чемпіонів УЄФА 2018 і/або на фінал жіночої Ліги чемпіонів УЄФА 2018 неуповноваженою особою, в тому числі пропозиція неуповноваженої особи продати квиток, виставлення неуповноваженою особою квитка на продаж, реклама неуповноваженою особою того, що квиток доступний для придбання, перепродаж або передача неуповноваженою особою квитків шляхом використання засобів вторинного перепродажу квитків, передача/поставка або пропозицію про передачу/постааку квитка неуповноваженою особою, а також використання квитків у різних розіграшах для просування послуг/продукції неуповноваженою особою тягне за собою накладення штрафу від тридцяти до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (510 – 5 100 гривень – ред.) з конфіскацією квитків», – йдеться в тексті проекту.
Забороняється також публічне сповіщення або будь-яке інше використання відео про те матчів фіналу Ліги чемпіонів без дозволу УЄФА, публічна демонстрація і публічний показ заходів.
Зазначимо, що якщо зайти на популярний сервіс бронювання booking.com, бажаючим відпочити в Києві 26 травня повідомлять, що 98% квартир на цей день вже недоступні.
Уболівальникам іспанського «Реала» і англійського «Ліверпуля», які приїдуть, щоб підтримати свої команди, доведеться неабияк витратитися. Ціни на квартири та готелі зросли в сотні разів.
Через те, що перед фіналом Ліги чемпіонів у Києві підняли в 100 разів ціни на житло, частина шанувальників іспанського футбольного клубу «Реал» (Мадрид) відмовляються від квитків на матч своєї команди проти англійського «Ліверпуля».
Від квитків на матч відмовляються в тому числі ті вболівальники, хто отримав їх в результаті розіграшу.
Також квитки повертають навіть футболісти «Реала», яким квитки дали в клубі, щоб на матч змогли потрапити родичі гравців.
Через ситуації, що склалася, стадіон в Києві під час фіналу Ліги чемпіонів може виявитися порожнім, незважаючи на високий статус майбутнього поєдинку.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас