Валютний ринок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Валютний ринок

Валюта
121
Наявний долар ввійшов у "піке"
На минулому тижні відбулося те, що ми і пророкували в попередніх коментарях: наявний долар почав швидко знижуватися, причому набагато більш швидкими темпами, ніж тиждень назад. Так, якщо в понеділок, 24 листопада, середні котирування покупки наявного долара були на рівні 5,41 UAH/USD, а продажу — 5,47 UAH/USD, то до п'ятниці вони знизилися до 5,35 UAH/USD і 5,41 UAH/USD відповідно — тобто приблизно на 6 копійок.
Для багатьох настільки швидке зниження курсу долара було несподіваним, однак дивуватися цьому не слід. Як і в країнах Заходу, у Києві починаються передноворічні і передріздвяні розпродажі, що будуть тривати більш місяця. Уже сьогодні реклама переповнена зведеннями про всілякі знижки на різні товари і послуги, починаючи від одягу і закінчуючи стартовими пакетами мобільного зв'язку. При цьому, наскільки ми пам'ятаємо, населення, що мало на початку листопада гривневі запаси, піддалося на провокації валютних спекулянтів і скупило долари і євро. Сьогодні ж, коли прийшла пора передноворічних знижок, з'ясовується, що на багато товарів (навіть зі знижкою) "видаткових" грошей не вистачає, і народ почав активно продавати свої "валютні заначки".
Що ж стосується міжбанківського валютного ринку, то на ньому майже весь тиждень переважав попит на долари. Багато в чому це було зв'язано з тим, що на ринку кредитних ресурсів відбулося різке падіння ставок. Гривневі ресурси дуже швидко подешевіли, і в банків з'явилася можливість прикупляти долари і євро на валютних ринках без особливих проблем. Нацбанк в останні кілька днів зреагував на зміну попиту на долари і трохи підвищив курс продажу долара зі своїх резервів.
Скажімо, якщо в понеділок і вівторок на міжбанківському валютному ринку долари продавалися Нацбанком по 5,3369 UAH/USD , то в середу вже по 5,3370 UAH/USD. Однак, на думку аналітиків, нинішній сплеск попиту на іноземну валюту виник ситуативно і вже найближчим часом зійде на нівець. Це відбудеться після того, як ринок міжбанківських кредитних ресурсів остаточно стабілізується.
За матеріалами:
Кіевскій ТелеграфЪ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас