Велика Британія почне вивчати можливість застосування штучного інтелекту з воєнною метою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Велика Британія почне вивчати можливість застосування штучного інтелекту з воєнною метою

Світ
177
Велика Британія відкриє військовий центр розробок штучного інтелекту, йдеться на сайті міноборони країни. Лабораторії будуть створені на базі військового науково-технічного центру в британському місті Портон-Даун.
Основне завдання центру — прискорити процес впровадження штучного інтелекту у військову сферу. Спочатку інженери почнуть вивчати можливість застосування технології для безпілотної техніки, кібернетичного захисту, систем сприяння командному складу під час прийняття рішень, а також протидії інформаційній війні.
«Зустріч вчених і військових експертів Великої Британії і США змушує наші найвидатніші розуми розвивати ці нові можливості, після чого їх можна буде впровадити в автономну зброю, а також робототехніку», — заявив міністр оборони Сполученого Королівства Гевін Вільямсон.
На сьогоднішній день Велика Британія витратила близько $1 млрд на розвиток інноваційних технологій у військовій сфері.
Нещодавно вчені з університету Південної Каліфорнії і лабораторій Армії США створили систему штучного інтелекту, що дозволяє солдатам тренувати уважність, пам’ять і раціональність. Це в 13 разів прискорило їхнє навчання.
В Академії ВПС США також розробляють алгоритм автопілота, який дозволить дронам атакувати інші безпілотники, а також ухилятися від зустрічних атак. Планується, що дрони зможуть виконувати всі основні пілотажні бойові фігури, які технічно будуть доступні.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас