Стало відомо, коли Греція отримає останній транш кредиту із зовнішньої фіндопомоги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стало відомо, коли Греція отримає останній транш кредиту із зовнішньої фіндопомоги

Світ
156
Греція, як очікується, отримає в червні останній транш кредиту в рамках багаторічного процесу надання їй зовнішньої фінансової допомоги, його сума ще не узгоджена, сказало РІА “Новости” джерело, знайоме з питанням.
“У червні буде останній транш”, — сказав інформатор, додавши, що оскільки програма закінчується, можливо, буде обрано варіант його перерахування за один раз, а не кілька.
Джерело не уточнило можливу суму траншу. Це питання, як очікується, буде обговорюватися на раді міністрів фінансів країн єврозони (Єврогрупа) 24 травня.
Він також уточнив, що цей транш дозволить Греції наростити фінансову подушку безпеки, або так званий буфер, на покриття ризиків при її виході з програми зовнішньої фінансової допомоги.
Єврозона не планує виділяти додаткові кошти зовнішньої підтримки Греції після завершення третьої програми фінансової допомоги в серпні поточного року, сказало журналістам джерело, знайоме з питанням.
“Не буде нових грошей, але може бути щось з послаблення боргового навантаження”, — відповів він на запитання, чи планується надання додаткових коштів зовнішньої допомоги Греції після завершення в серпні програми фіндопомоги.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас