Росія й Іран розробляють криптовалюти, щоб знизити вплив США - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія й Іран розробляють криптовалюти, щоб знизити вплив США - ЗМІ

Фінтех і Картки
590
Деякі країни розробляють цифрові активи, щоб ухилитися від санкцій і знизити вплив США. У їх числі Венесуела, Росія, Іран. Про це пише profit gid.
Росія однією з перших запропонувала ідею національної криптовалюти — крипторубля. Метою розробки були оголошені зниження витрат, прискорення транзакцій і міжнародних платежів. Ще однією метою, яку не афішували, може бути ухилення від санкцій.
Така ж ситуація була з венесуельською криптовалютою Petro, що привернула багато уваги. Зараз Іран, за чутками, готується до розробки своєї криптовалюти. Варто врахувати, що іранці останнім часом виводять величезні гроші за кордон у цифрових активах, а кількість трейдерів зі Сходу на крипто-біржах зростає швидкими темпами.
Ці країни об’єднує те, що вони так чи інакше налаштовані проти США і Заходу. Росія звинувачує США в тому, що військові бази НАТО занадто близько розташовані до її кордонів. Іран обговорює досить скандальну ядерну угоду. Венесуела в 1980 році займала 4 місце за рівнем ВВП на душу — а зараз знаходиться серед найбідніших країн світу. Всі вони так чи інакше потрапили під санкції Америки.
Національні криптовалюти — один з найбільш легких і інноваційних способів уникнути фінансових санкцій і знизити залежність від долара. Якщо держави будуть розраховуватися за товари і послуги криптовалютою, яка не грунтується на доларі, це призведе до значних змін у зовнішній економіці. До речі, не тільки «неблагополучні» країни обговорюють створення своєї криптовалюти. Не так давно Швейцарія, яку не назвеш ворогом США, задумалася про створення е-франка.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас