Депутати РФ дозволили блокувати кредитні картки при підозрі у розкраданні коштів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутати РФ дозволили блокувати кредитні картки при підозрі у розкраданні коштів

Фінтех і Картки
189
Держдума прийняла у другому читанні законопроект, що дозволяє банкам на строк до двох робочих днів блокувати кредитні картки та електронні перекази з рахунків клієнтів при виникненні підозр на розкрадання з них коштів.
Законопроект передбачає запровадження превентивних заходів, пов’язаних з можливістю банків блокувати операції, які можуть бути розцінені як підозрілі або шахрайські. Пропонується легалізувати практику банків призупиняти на термін до двох діб операцію в тому випадку, якщо вона має підозрілий характер.
Перелік основних ознак здійснення переказу коштів без згоди платника встановлюється банками за погодженням з ЦБ. Передбачається, що при підозрі на розкрадання банк повинен негайно зв’язатися з фізичною особою телефоном або через електронну пошту, а з юридичною особою – у порядку, встановленому договором про використання електронного засобу платежу. У тому випадку, якщо отримано дозвіл, доручення про переказ виконується негайно, в зворотному – після закінчення двох робочих днів.
У разі прийняття закон набуде чинності через 90 днів після офіційного опублікування.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас