Глава Укравтодору розповів, як іде будівництво доріг до кордону з Польщею — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава Укравтодору розповів, як іде будівництво доріг до кордону з Польщею

Казна та Політика
672
Бюрократичні перепони перешкоджають польським компаніям почати будівництво доріг до шести пунктів пропуску на українсько-польському кордоні.
Про це розповів глава Укравтодору Славомир Новак.
“Ми ще повинні вирішити кілька технічних питань, зокрема – як платити податки. В робочому порядку намагаємося вирішити це питання. Ці всі узгодження повинні відбуватися швидше, але спостерігається певного роду бюрократія. Ми місяцями очікуємо узгодження з польською стороною різних угод. З компаніями, які перемогли в цих тендерах, ми працюємо практично щодня”, – заявив Новак.
Він нагадав, що із загальної суми 100 млн євро польського кредиту для України, наданого в 2015 році, 32 млн євро призначено на пункти пропуску, а 68 млн – на дороги. В рамках будівництва доріг вже погоджено шість проектів – проведено тендери і підписано контракти з польськими компаніями Unibep i Drog-Bud. Він акцентував, що за умовами контракту 40% робіт у рамках цих угод мають виконувати українські компанії. На його переконання, це дуже добре, адже допомагає українським компаніям набувати досвід, налагоджувати між українськими та польськими компаніями тісні контакти.
Планується відремонтувати дороги з українського боку кордону до таких пунктів пропуску: “Устилуг” у Волинській області та “Рава-Руська”, “Грушів” (два відрізки доріг), “Нижанковичі” і “Смільниця” у Львівській області.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас