День фінансів, 18 травня: підвищення цін від УЗ, школи за жеребкуванням, найбільша угода PayPal, 70 дизайнерських сумок із валютою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 18 травня: підвищення цін від УЗ, школи за жеребкуванням, найбільша угода PayPal, 70 дизайнерських сумок із валютою

535
Цікаві новини п’ятниці, 18 травня.
Травневі «подарунки» пасажирам. “Укрзалізниця” вирішила вже в травні підвищувати ціну квитків. Перший етап підвищення цін на 12% варто чекати з 00:00 30 травня. Якщо раптом від цього вам стане легше – в компанії нагадують, що вже давно не індексували тарифи. Остання індексація на пасажирські перевезення проводилася в жовтні 2014 року (на 12%).
Паралельний світ Держстату. Цікаві цифри опублікувала Державна служба статистики України. Якщо вірити її даним – в Україні в березні зросла кількість працівників, які отримують зарплату понад 10 тис. грн. При цьому кількість людей, які отримували мінімальну зарплату, скоротилася.
Школи за жеребкуванням. Перехід школяра до іншого навчального закладу буде проходити на основі жеребкування. Під час засідання парламенту міністр освіти Лілія Гриневич детально пояснила, як це буде працювати.
На зліт. Новий український лоукост-авіаперевізник SkyUp отримав право на польоти. Авіакомпанія планує почати виконувати польоти орієнтовно наступного тижня. На першому етапі SkyUp буде використовувати два 189-місні Boeing 737-800 2013 року випуску, які раніше літали в Malaysia Airlines.
Один долар за поїздку в капсулі. Ілон Маск і директор The Boring Company Стів Девіс розповіли про проект високошвидкісних підземних магістралей Loop, який компанія планує побудувати в Лос-Анджелесі разом з метрополітеном міста. За словами підприємця, розробка дозволить городянам переміщатися між центром міста і аеропортом за вісім хвилин і всього за 1 долар.
До речі, за океаном будують не тільки капсули. Так, на заводі GE Transportatiоn в США почалося будівництво першого локомотива TE33A Evolution для ПАТ “Укрзалізниця”.
Угода на $2,2 млрд. Платіжний сервіс PayPal купив шведський фінтех-стартап iZettle за $2,2 млрд, рівно вдвічі більше від капіталізації, яку iZettle розраховував отримати в рамках IPO. Угода, яка стала найбільшою в історії PayPal, допоможе компанії успішніше конкурувати з Square Inc., що пропонує послуги проведення платежів для малого бізнесу в США.
Не банки в городах. Правоохоронні органи Малайзії після обшуків декількох місць, які пов’язані з колишнім прем’єр-міністром країни Наджібом Разаком, виявили 72 сумки з ювелірними виробами і валютою. Що цікаво, прем’єр вмів приховувати коштовності і валюту зі смаком – виявлені сумки належать преміальним брендам Louis Vuitton і Birkin.
Новими маршрутами. “Укртрансгаз” планує в 2020 році після закінчення транзитного контракту з “Газпромом” перейти на прямі взаємовідносини з суміжними операторами ГТС відповідно до європейських правил на всіх міжнародних точках входу/виходу. 11 провідних європейських і українських газових трейдерів вже висловили зацікавленість у транспортуванні природного газу.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас