Путін заявив, що транзит газу через Україну після запуску "Північного потоку - 2" не припиниться — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін заявив, що транзит газу через Україну після запуску "Північного потоку - 2" не припиниться

Енергетика
688
Президент РФ Володимир Путін після переговорів з канцлером Німеччини Ангелою Меркель заявив, що запуск «Північного потоку-2» не означає зупинення транзиту газу через Україну.
Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це він сказав на спільній прес-конференції в Сочі. За словами Путіна, на переговорах обговорювалися інфраструктурні проекти, зокрема «Північний потік-2».
«Ми завжди ставилися до цього проекту виключно як до економічного, як до проекту, яким займалися господарюючі суб’єкти, і завжди виводили це за рамки будь-яких політичних процесів», – запевнив Путін.
«Хотів би сказати, що після запуску «Північного потоку-2» не передбачається припинення транзиту російського газу через Україну, про що ми сьогодні говорили з пані федеральним канцлером. Вона цікавилася цим питанням», – підкреслив він. Як сказав Путін, поставки будуть продовжені, якщо вони «виявляться економічно обґрунтованими і доцільними для учасників економічної діяльності».
Проектом «Північний потік-2» передбачено будівництво і роботу двох ниток газопроводу загальною потужністю 55 млрд кубометрів газу на рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини.
Новий трубопровід планується побудувати поруч з уже існуючим «Північним потоком-1». Будівництво газопроводу має розпочатися в 2018 році і завершитися до кінця 2019 року. Протяжність трубопроводу становитиме 1220 кілометрів, він має з’єднати російську Усть-Лугу і німецький Грайфсвальд. Україна виступає проти будівництва «Північного потоку-2». Згідно з раніше озвученими оцінками голови правління НАК «Нафтогаз України» Андрія Коболєва, «Північний потік-2» не сприяє диверсифікації поставок газу в Євросоюз і не забезпечує йому доступ до нових джерел газу.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас