Українцям з великим стажем і низькими пенсіями обіцяють перерахувати виплати наступного року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українцям з великим стажем і низькими пенсіями обіцяють перерахувати виплати наступного року

Казна та Політика
955
Уряд при перерахунку пенсій у березні 2019 року, відповідно до пенсійної реформи, проведеної торік, планує вирішити проблему громадян, що мають високий трудовий стаж і низькі зарплати.
Про це в ході Години запитань до уряду у Верховній Раді повідомив міністр соціальної політики Андрій Рева.
«Ми під час проведення другого етапу реформи в березні 2019 року, під час перерахунку пенсій, відповідно до формули, я сподіваюся, врахуємо ті проблемні моменти, про які ми говоримо. Ми над цим працюємо і робимо відповідні розрахунки», – сказав міністр. За словами Реви, таких людей, які мають повний трудовий стаж, на сьогоднішній день понад 3 млн осіб.
Закон про загальне пенсійне забезпечення Верховна Рада прийняла 3 жовтня, він набрав чинності 11 жовтня 2017 року.
Відповідно до закону, розмір пенсії кожного громадянина України розраховується за новою формулою і залежить від страхового стажу, а також розміру заробітної плати під час трудового періоду життя. На початку березня Міністерство соціальної політики в рамках пенсійної реформи заявило про наміри впровадити законодавчі зміни для того, щоб при нарахуванні пенсії роль стажу була вагомішою, ніж роль заробітної плати, тим самим підвищивши суму пенсійних виплат для людей з великим трудовим стажем і невеликою зарплатою.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас