General Electric почала будівництво першого локомотива для "Укрзалізниці" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

General Electric почала будівництво першого локомотива для "Укрзалізниці"

Фондовий ринок
606
15 травня на заводі GE Transportatiоn у США розпочалося будівництво першого локомотиву TE33A Evolution для ПАТ “Укрзалізниця”.
Про це повідомив представник GE у США.
“Завод GE Transportatiоn, розташований у м. Ері (штат Пенсільванія – ЕП), виготовить для “Укрзалізниці” 30 локомотивів за контрактом, підписаним у лютому поточного року”, – повідомив представник GE.
“Монтаж першого локомотива було розпочато у вівторок, 15 травня”, – додав співрозмовник. За його словами, частина робіт здійснюватиметься на території України.
Представник GE пояснив, що основні компоненти для майбутніх локомотивів були виготовлені на інших підприємствах корпорації і доставлені для монтажу на завод у Ері.
В “Укрзалізниці” очікують на першу партію локомотивів до кінця 2018 року. “Вже восени вони повинні виходити на лінію, щоб допомагати нам у пікові періоди перевезень”, — розповідав керівник УЗ Євген Кравцов на початку року.
Перший її етап передбачає постачання 30 вантажних локомотивів TE33A Evolution, виготовлених у США, а також локалізацію певної частини виробництва в Україні, що становить 10% кінцевої вартості угоди. На даному етапі GE буде використовувати українську сигнальну радіосистему та певні елементи кабіни.
Вартість локомотивів — 4,68 млн доларів (з ПДВ) за кожен. Загалом сума контракту (мова йде про першу партію – ЕП) становить 140 млн доларів з ПДВ.
30% УЗ заплатить авансом, а за 70% суми “Укрексімбанк” придбає на власний баланс тепловози і віддасть їх у лізинг на 15 років. Лізингова угода номінована у гривнях.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас