Узбекистан має намір залучити до $1 млрд інвестицій у відновлювану енергетику — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Узбекистан має намір залучити до $1 млрд інвестицій у відновлювану енергетику

Світ
162
Міжнародна фінансова корпорація (IFC), що входить у групу Світового банку, підписала угоду з урядом Узбекистану щодо розвитку відновлюваної енергетики та залучення приватних інвестицій у даний сектор, повідомило в п’ятницю представництво IFC в Ташкенті.
“Як транзакційний радник IFC допоможе АТ “Узбекенерго” структурувати проект державно-приватного партнерства (ДПП) для залучення досвіду та інвестицій приватного сектору для фінансування, будівництва й експлуатації фотоелектричної станції потужністю 100 МВт, що є першою фазою запланованого проекту загальною потужністю до 1000 МВт”, – йдеться в прес-релізі IFC.
Розвиток відновлюваної енергетики відіграє велику роль у диверсифікації енергетичного балансу країни, наводяться в повідомленні слова заступника прем’єр-міністра Узбекистану Сухроба Холмурадова.
“Спільна робота IFC, Держкомінвестицій і АТ “Узбекенерго” для залучення приватних інвестицій на конкурсній основі у створенні фотоелектричних станцій в розмірі до $1 млрд не тільки покращить постачання електрики в країні, але також допоможе створити прозорий механізм залучення приватних інвестицій у сектор, який можна з успіхом відтворити в інших сферах енергетики”, – підкреслив віце-прем’єр.
Відзначається, що, незважаючи на значні ресурси сонячної енергії, Узбекистан вкрай залежний від природного газу для вироблення електрики. Уряд має намір розвивати сектор відновлюваних джерел енергії з метою диверсифікації енергетичного балансу країни та залучення до нього приватних інвестицій.
“Дана угода демонструє тісне партнерство між Узбекистаном та IFC. Ми віддані створенню ринків та залученню приватних інвестицій з метою розвитку відновлюваної енергетики в Узбекистані та забезпечення громадян надійною та екологічно чистою енергією”, – зазначила віце-президент IFC з країн Латинської Америки і Карибського басейну, Європи і Центральної Азії Джорджина Бейкер.
Узбекистан є членом Світового банку з 1992 року. Портфель співробітництва за цей період включає понад 30 реалізованих і здійснюваних проектів із залученням пільгових кредитів на суму понад $2,9 млрд. IFC, член групи Світового банку, є найбільшим глобальним інститутом розвитку, орієнтованим на приватний сектор ринків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас