Ціни на нафту відновили максимуми з кінця 2014 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на нафту відновили максимуми з кінця 2014 року

Енергетика
383
Вартість нафти еталонних марок активно піднімається в четвер, досягнувши максимальних позначок з кінця листопада 2014 року на побоюваннях зниження пропозиції палива на світовому ринку.
Котирування липневих ф’ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures на 17:56 мск 17 травня піднялася на $0,91 (1,15%) – до $80,19 за барель.
Нафта WTI з поставкою в червні на торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) на зазначений час подорожчала на $0,32 (0,45%) – до $71,81 за барель.
Головним фактором для нафтового ринку продовжує залишатися Іран, на який будуть накладені американські санкції, в тому числі обмеження на експорт нафти. Іран є другим за величиною виробником нафти в ОПЕК.
Деякі аналітики вказують, що країни ЄС, швидше за все, не будуть виходити з угоди щодо іранського атому, і наслідки санкцій США будуть не такими значними. Однак з урахуванням інших сигналів скорочення поставок і запасів палива в світі ситуація з Іраном, як і раніше, сприяє збільшенню цін на нафту.
До інших таких сигналів відноситься падіння видобуту в Венесуелі, яка страждає від економічної кризи, і зниження запасів нафти і продуктів нафтопереробки в Штатах.
Як стало відомо напередодні зі звіту міністерства енергетики США, запаси нафти в країні минулого тижня скоротилися на 1,4 млн барелів, до 432,4 млн барелів, тоді як аналітики в середньому очікували зменшення нафтових запасів на 2,3 млн барелів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас