Фінляндія вирішила спростити працевлаштування іноземців - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фінляндія вирішила спростити працевлаштування іноземців - ЗМІ

Світ
863
У Фінляндії спрощують процедуру працевлаштування іноземців із країн за межами Європейської економічної зони.
Про це пише Європейська правда.
До останнього часу в країні діяло правило, згідно з яким привілеї при заповненні вакансій отримували фіни і громадяни ЄС.
Тепер через економічне зростання багато сфер діяльності відчувають дефіцит робочих рук.
У Південній Фінляндії вже не дивляться в паспорт, коли шукають працівників у сфері інформаційних технологій, будівництва або ресторанного бізнесу, йдеться в матеріалі.
“Практику видачі дозволу на роботу спростили через зростання економіки”, – зазначив урядовий радник Оллі Сорайнен з Міністерства праці та економічного розвитку.
Спрощена процедура, однак, має непростий політичний аспект. Збереження привілеїв традиційно підтримують профспілки і ліві партії, в той час як організації роботодавців вимагають зняти обмеження. Зараз перевагу мають останні.
У понеділок прем’єр-міністр Юха Сіпіля заявив, що питання спрощення працевлаштування іноземців буде обговорено вже протягом нинішнього урядового терміну, незважаючи на те, що в уряді є партія “Блакитне Майбутнє”, яка виступає проти цієї ідеї.
У четвер голова Центральної організації профспілок службовців STTK Антті Паломякі заявив про готовність полегшити процедуру отримання робочих віз за умови, якщо органи контролю будуть забезпечені необхідними ресурсами.
Над спрощенням системи працевлаштування іноземців з країн поза ЄС також працюють Польща і Словаччина, Литва має намір ввести квоти на іноземних працівників.
За матеріалами:
Європейська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас