ЄС запустить "закон про блокування" від 1996 р. для захисту компаній від наслідків американських санкцій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС запустить "закон про блокування" від 1996 р. для захисту компаній від наслідків американських санкцій

Світ
283
Євросоюз вирішив відповісти на односторонні кроки США і захистити свої підприємства, запустивши “закон про блокування” від 1996 року, заявив голова Європейської комісії Жан-Клод Юнкер на прес-конференції в Софії в четвер.
“Тепер ми повинні діяти, і це причина, чому ми запускаємо процес застосування закону про блокування 1996 року, спрямованого на нейтралізацію екстериторіальних ефектів американських санкцій в Європейському союзі”, – сказав Ж.-К.Юнкер, кажучи про реакцію ЄС на рішення США відновити санкції проти Ірану. Ці санкції, зокрема, можуть торкнутися і європейських підприємств.
“Ми повинні це зробити, і ми зробимо це завтра вранці о 10:30”, – оголосив голова Європейської комісії.
Він підкреслив, що ЄС не залишить без наслідків американські санкції. “Наш борг, Комісії та Європейського союзу, захистити наші європейські підприємства, особливо малі і середні”, – заявив Ж.-К.Юнкер.
За його словами, напередодні ввечері він отримав підтримку на дебатах глав держав і урядів щодо відповідних пропозиціяй Єврокомісії членам Європейської ради, і тепер настав час дії.
“Крім того, ми прийняли рішення дозволити Європейському інвестиційному банку полегшити інвестування європейських підприємств в Ірані. Сама комісія підтримає свою співпрацю з Іраном”, – повідомив Ж.-К.Юнкер, додавши, що член ЄК з питань енергетики Мігель Аріас Каньете через два дні вирушить в Іран для переговорів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас