В Україні хочуть знизити максимальний рівень доходів для учасників програм доступного житла — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні хочуть знизити максимальний рівень доходів для учасників програм доступного житла

Нерухомість
802
Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства пропонує скоротити максимальний дохід для участі в програмах доступного житла з п’ятикратного розміру середньомісячної зарплати в регіоні до трикратного, повідомила прес-служба міністерства.
Згідно з повідомленням, дані зміни Мінрегіон пропонує в рамках модернізації державних програм “Доступне житло” і “Молодіжне кредитування”.
За даними прес-служби, міністерство також має намір дозволити громадянам самостійно вибирати об’єкти будівництва, в яких вони придбають житло за державними програмами.
“Сьогодні відбір об’єктів, що беруть участь у програмах (доступного житла – ред.) проводить комісія при Мінрегіоні, тобто, по суті, така процедура позбавляє самих заявників самостійного вибору свого майбутнього житла. Ми пропонуємо, щоб громадяни самостійно визначали об’єкт будівництва”, – цитує прес-служба заступника міністра регіонального розвитку Льва Парцхаладзе.
Мінрегіон пропонує за держпідтримки на купівлю житла виходити з нормативу 21 кв. м загальної площі житла на одну особу та додатково 10,5 кв. м на сім’ю, що, за даними відомства, відповідає попиту на малогабаритне житло.
Крім того, міністерство хоче дозволити купувати житло в зданих будинках, а не в тих, що будуються.
За даними прес-служби, Мінрегіон також хоче залучити до програм доступного житла державні банки для розширення кредитних можливостей через іпотечні програми і кредитування малогабаритного житла.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас