Кронпринц Саудівської Аравії проведе в своїй країні революцію для позбавлення від нафтової залежності - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кронпринц Саудівської Аравії проведе в своїй країні революцію для позбавлення від нафтової залежності - ЗМІ

Світ
979
Мухаммад бін Салман, кронпринц консервативної Саудівської Аравії, шанувальник Вінстона Черчилля і комп’ютерних ігор, починає в своїй країні революцію, яка позбавить її від нафтової залежності, релігійного екстремізму і перетворить на туристичний рай.
Про це йдеться в матеріалі журналу “Новое время” під назвою “Буря в пустелі”.
Мухаммад бін Салман, 32-річний спадкоємець престолу Саудівської Аравії. Він не має гарему, одружений лише з однією жінкою, хоча, як і личить принцу, живе в палаці, катається на яхті за півмільярда доларів, а іноді відправляється у власне шато неподалік Парижа.
Слідом за своїм батьком він очолить найбільшу економіку близькосхідного регіону. Однак керувати нею буде по-новому.
Довгий час експорт нафти забезпечував Саудівській Аравії до 90% доходів бюджету, дозволяючи жителям королівства жити розкішно. Але з падінням цін на нафту настав час змін. Свій план глобальних змін, які допоможуть найбільшому експортеру нафти перетворитися на всебічно розвинену економіку, кронпринц представив у квітні 2016 року в рамках стратегії Saudi Vision 2030.
Нових робочих місць для жителів королівства кронпринц чекає від розвитку торгівлі, IT, туризму, приватної медицини та індустрії розваг.
Остання вже пережила історичну подію: 18 квітня в Ер-Ріяді відкрився перший за 35 років кінотеатр. Ще одна революція, яку готує принц Салман, націлена на туризм: закрите королівство, яке сьогодні видає тільки робочі, сімейні візи і візи для паломників, вже до кінця весни обіцяє почати видачу туристичних віз, а до 2030 року має намір приймати 30 млн туристів щорічно.
Нове життя також обіцяно жінкам.
“Ми повертаємося до того, ким були, – до помірного ісламу, відкритого для всіх релігій і для світу”, – заявив кронпринц.
Експерти визнають: поки невідомо, чи досягне успіху кронпринц у своїх намірах, проте його розмах вражає. Також експерти відзначають, що він улюблений син свого батька і може бути рішучим і безжальним. “Батько делегував йому безпрецедентні повноваження”, – констатує Томас Ліпман, експерт Інституту Близького Сходу у Вашингтоні.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас