Рідкісний блакитний діамант продано на аукціоні Sotheby's за $6,7 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рідкісний блакитний діамант продано на аукціоні Sotheby's за $6,7 млн

Світ
210
Блакитний діамант, що належав протягом останніх 300 років різним королівським будинкам Європи, був проданий на аукціоні Sotheby’s в Женеві за $6,7 млн.
Камінь вагою 6,16 карата був видобутий на відомих алмазних копальнях Голконда в Індії. У повідомленні аукціонного дому Sotheby’s йдеться, що передпродажна оцінка діаманта становила $3,6-5,2 млн.
“Ми не сумнівалися в хорошому результаті, але початкова вартість була $3,5 млн, а в підсумку камінь був проданий за $6,7 млн ​​доларів. Тож результат перевершив очікування, – сказала фахівець з ювелірних виробів Sotheby’s Даніела Маскетті. – Хороші камені, прекрасно задумані, прекрасно виконані, з характерними особливостями, виконані в певний час, добре продаються”.
Алмаз рідкісного відтінку був подарований на весілля італійській принцесі Ізабеллі Фарнезе (дочці наслідного принца Парми), коли в 1714 році вона стала другою дружиною короля Іспанії Філіпа V. Потім коштовність 300 років передавалася у спадщину і ставала власністю королівських будинків Франції, Італії та Австрії. За інформацією аукціонного дому, камінь прикрашав діадему королеви Франції Марії-Антуанетти.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас